Islamic Widget

Ahad, 13 Jun 2010

Nasionalisme Agenda Yahudi


Bismillah..

Rancangan jahat Yahudi sebenarnya sudah lama malah sejak zaman Rasulullah S.A.W lagi mereka merupakan puak yang menjadi dalang kepada perpecahan dua kaum terbesar di Madinah iaitu kaum Aus dan Khazraj. Antara tektik yang digunakan ialah dengan menanamkan sifat bangga akan bangsa sendiri.

Di Madinah sebelum kedatangan sinar Islam, puak Aus dan Khazraj saling bermusuhan. Puak Aus yang merupakan puak terkecil dan lemah dalam aspek ekonomi berbanding dengan puak khazraj tetapi ramai di kalangan puak Aus adalah cerdik pandai. Puak khazraj pula begitu hebat dalam bidang ekonomi dan disegani.

Manakala Yahudi di Madinah terbahagi kepada tiga puak iaitu Bani Qaynuqa', Bani Nadir dan Bani Qainuzah.

Bani Qainuqak adalah Yahudi yang paling berpengaruh. Mereka juga dikatakan Yhudi yang mula-mula sampai ke Madinah. Mereka tinggal di Barat Daya Madinah berhampiran Wadi Buhtan. Mereka bekerja sebagai pedagang di samping petukang dan mempunyai pasukan tentera yang ramai. Mereka pernah membekalkan sejumlah 700 tentera termasuk 200 tentera berperisai bagi membantu kaum Khazraj menentang Aus dalam Perang Bua'th.

Bani Nadhir merupakan golongan kedua berpengaruh. Mereka tinggal di kawasan bukit yang namanya al-Nadhir di Selatan Kota Madinah. Mereka berniaga dan bertani. Mereka memihak kepada suku Aus dalam Perang Bua'th. Sokongan yang diberi kerana tujuan tertentu, iaitu untuk memecahbelahkan orang Arab dan ini membolehkan mereka berkuasa di Madinah.

Bani Qainuzah pula dikenali sebagai Darih. Mereka tiba di Madinah agak lewat. Mereka tinggal di Wadi Mahzur, Selatan kota Madinah. Pekerjaan mereka adalah bertani. Kebanyakan mereka kaya, mempunyai bekalan makanan dan senjata yang banyak. Jumlah tentera mereka dianggarkan 750 orang. Mereka memihak kepada suku Aus dalam Perang Bua'th sehingga menyebabkan suku Khazraj tertewas. Mereka sedar suku Khazraj adalah kuat. Dengan kekalahan Khazraj, pentadbiran kota Madinah akan terlepas ke tangan Yahudi. Yahudi Madinah mempunyai hubungan yang baik dengan Yahudi di luar Madinah.


Sokongan Bani Qaynuqak kepada khazraj dan Bani Nadir dan Bani Quraizah kepada Aus telah mencetuskan perang selama beratus-ratus tahun. Antara agenda yang diapi-apikan di kalangan dua-dua belah pihak oleh puak Yahudi ini ialah perasaan kepuakan atau kebangsaan yang tidak mahu mengalah dengan puak yang diperanginya. Kesannya, orang-orang Yahudi dapat bertapak di Madinah selama lebih ratusan tahun.


Namun semuanya musnah, apabila Islam tiba. Kedatangan Nabi Muhammad S.A.W telah merubah segala-galanya apabila Aus dan Khazraj telah berjaya disatukan atas satu aqidah yang mantap iaitu keimanan kepada Allah Azza Wa Jalla. Malah penempatan Yahudi di Madinah yang dikatakan mustahil untuk dihapuskan telah berjaya dihapuskan semasa kedatangan utusan Allah, Nabi Muhammad S.A.W.

Lewat kurun ke-19, orang-orang Yahudi masih membawa agenda nasionalisme atau kepuakan itu dan kali ini sasarannya ialah negara-negara Eropah yang ketika itu dikuasai oleh Kerajaan Rome. Antara motif utama rancangan jahat Yahudi ini ialah untuk menjatuhkan Empayar Rome ketika itu. Ternyata rancangan jahat mereka berjaya apabila England, Sepannyol, German dan beberapa negara Eropah lain menuntut untuk membentuk kerajaan sendiri daripada Kerajaan Rome sehingga tercetusnya perang. Usaha jahat Yahudi yang menjadi tulang belakang mengapi-apikan semangat kepuakan dan kebangsaan maka terpecahlah negara-negara Eropah dan runtuhlah Empayar besar Rome.

Tidak cukup dengan itu, mereka turut mahu menghancurkan Kerajaan Islam ketika itu yang di bawah pemerintahan Kerajaan Turki Uthmaniyyah. Menggunakan agenda yang sama akhirnya tumbang kerajaan Islam terakhir di muka bumi ini dan negara-negara di bawah kekuasaannya terpecah dan dijajah kembali.


Mustafa Kamal Atartuk Laknatullah yang telah meruntuhkan sistem khalifah Islam Uthmaniyyah yang terakhir mendapat sokongan Yahudi yang menjadi dalang di sebaliknya.
Nasionalisme yang merupakan ideologi yang bertentangan dengan Islam yang begitu mementingkan bangsa dan puak berbanding agama telah menghancurkan banyak Empayar besar sejak dahulu lagi dan telah menggalakkan permusuhan sepertimana yang berlaku kepada puak Aus dan Khazraj di zaman Rasulullah. Dan sehingga ke hari ini pengaruh ini masih lagi menebal di seluruh negara di dunia termasuklah di Malaysia. Ayuh kembali kepada ajaran Islam yang sebenar dan sejarah telah membuktikan bahawa Islamlah penyelesaiannya sebagaimana Rasulullah dahulunya boleh mempersaudarakan puak Aus dan Khazraj yang bermusuhan selama beratus tahun disebabkan oleh perbuatan Yahudi laknatullah. Maka cara untuk menentang Yahudi telah pun ditunjukkan oleh Rasulullah kepada kita iaitu kembali kepada ajaran Islam yang sebenar-benarnya dan bersatu di atas nama Islam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails

SEUNTAI MADAH

Ya Allah..

bangunkanlah kesedaran di hati hamba yang mentaatimu..

Jangan kau jadikan ungkapanku hari ini, hanya sekadar ungkapan..

Pilihlah diriku untuk berjuang bersama pejuangMu..

Jadikanlah Impianku untuk mati syahid menjadi kenyataan..

Lindungilah pemikiranku..daripada akal yang dikuasai nafsu..

Biarlah bicaraku..adalah ilham daripada-Mu..

Bantulah hamba yang lemah ini..agar ada sumbanganku untuk Islam tercinta..

Ya Rabb, padamu ku letakkan harapan..

Tutupilah hatiku dari cinta dunia..

Lindungi diriku dari tipu daya dan fitnah dunia serta nafsu amarah (halobah)

Kuatkanlah aku menempuh jalanMu yang penuh liku..

Kerana MISI hidupku ialah mencari REDHAMU..

DOA RABITAH


"Ya ALLAH, Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu,

Bertemu untuk mematuhi perintahMu,

Bersatu memikul beban dakwahMu.

Hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu.

Maka eratkanlah Ya ALLAH akan ikatannya,

Kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini..

Tunjukkanlah kepada hati-hati ini akan jalanMu yang sebenar...

Penuhkanlah piala hati ini..

Dengan limpahan iman, keyakinan dan keindahan tawakkal kepadaMU...

Hidup suburkanlah hati-hati ini dengan makrifat, pengetahuan sebenar tentangMu...

Jika Engkau mentakdirkan mati,

Maka matikanlah pemilik hati-hati ini

Sebagai para syuhada' dalam perjuangan agamaMu

Engkaulah sebaik-baik sandaran

Dan sebaik-baik penolong..

Ya Allah Perkenankanlah Permintaan ini..

Amin Ya Rabbal 'Alamiiin...


Text-Ads

MELODI JIWA


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com