Islamic Widget

Selasa, 28 Disember 2010

SELAMAT TAHUN BARU!!!!

Bismillah..

Mungkin dah agak terlewat untuk mengucapkan salam MAAL HIJRAH..

SELAMAT TAHUN BARU!!

Rabu, 22 Disember 2010

OPPS..WATCH OUT!! "GAME"

Salam to all readers~ =)

Selamat menempuh hari yang baru. Hari ini ana nak kongsi info dari satu blog ((dah mintak permission nak publish ni)) kira penting lah ni kan, uolls kan suka maen game kan, tapi sepatutnya kita kena check dulu game apa yang kita maen tu, boleh ke tak, takut bertentangan pulak jadi macam kes game ni lah, terang-terang menghina Islam~ Let's check it out~

Jumaat, 3 Disember 2010

2 CINTA TIDAK AKAN BERSAMA

Bismillah..

Salam mujahadah dan ukhuwah..

Syukur ke hadrat Ilahi..dengan izin dan hinayahnya kita masih dapat menimati nikmat hidup.
Dan bagi orang-orang yang beriman, harus bersyukur di kurniakan nikmat Iman dan Islam..Dan jauhi sikap riak.


LEMBARAN HIDUP SEORANG MUSLIMAH

BISMILLAH..

sAlam Mujahadah..
Telah lama tidak mengupdate blog...

Kengkangan masa serta banyak masalah..menyebabkan tidak dapat mempost entri baru.

InsyaAllah..ana cuba berkongsi pengalaman ana dan cerita yang lebih menarik untuk tahun 2011 yang akan tiba.

Seperti biasa ana suka berbicara tentang wanita..marilah kita semua menjadi wanita solehah..
Di bawah ini, ana kongsikan Kata-kata mengenai "LEMBARAN HIDUP SEORANG MUSLIMAH"...(COPY.. :-) )
Related Posts with Thumbnails

SEUNTAI MADAH

Ya Allah..

bangunkanlah kesedaran di hati hamba yang mentaatimu..

Jangan kau jadikan ungkapanku hari ini, hanya sekadar ungkapan..

Pilihlah diriku untuk berjuang bersama pejuangMu..

Jadikanlah Impianku untuk mati syahid menjadi kenyataan..

Lindungilah pemikiranku..daripada akal yang dikuasai nafsu..

Biarlah bicaraku..adalah ilham daripada-Mu..

Bantulah hamba yang lemah ini..agar ada sumbanganku untuk Islam tercinta..

Ya Rabb, padamu ku letakkan harapan..

Tutupilah hatiku dari cinta dunia..

Lindungi diriku dari tipu daya dan fitnah dunia serta nafsu amarah (halobah)

Kuatkanlah aku menempuh jalanMu yang penuh liku..

Kerana MISI hidupku ialah mencari REDHAMU..

DOA RABITAH


"Ya ALLAH, Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu,

Bertemu untuk mematuhi perintahMu,

Bersatu memikul beban dakwahMu.

Hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu.

Maka eratkanlah Ya ALLAH akan ikatannya,

Kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini..

Tunjukkanlah kepada hati-hati ini akan jalanMu yang sebenar...

Penuhkanlah piala hati ini..

Dengan limpahan iman, keyakinan dan keindahan tawakkal kepadaMU...

Hidup suburkanlah hati-hati ini dengan makrifat, pengetahuan sebenar tentangMu...

Jika Engkau mentakdirkan mati,

Maka matikanlah pemilik hati-hati ini

Sebagai para syuhada' dalam perjuangan agamaMu

Engkaulah sebaik-baik sandaran

Dan sebaik-baik penolong..

Ya Allah Perkenankanlah Permintaan ini..

Amin Ya Rabbal 'Alamiiin...


Text-Ads

MELODI JIWA


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com