Islamic Widget

Rabu, 22 Disember 2010

OPPS..WATCH OUT!! "GAME"

Salam to all readers~ =)

Selamat menempuh hari yang baru. Hari ini ana nak kongsi info dari satu blog ((dah mintak permission nak publish ni)) kira penting lah ni kan, uolls kan suka maen game kan, tapi sepatutnya kita kena check dulu game apa yang kita maen tu, boleh ke tak, takut bertentangan pulak jadi macam kes game ni lah, terang-terang menghina Islam~ Let's check it out~


1- Guitar Heroes III



Game ni pakat nak menghina Islam, uolls tengok diorang maen gitar atas kalimah Allah, tak patut betul. Pastu nampak tak ada makhluk macam setan maen gitar tak hengat dunia sambil pijak2 kalimah Allah, ish3. Sangat melampau game ni. Sedikit info,game ini dibangunkan oleh syarikat Neversoft dan dikeluarkan oleh Activision dan RedOctane. Neversoft adalah sebuah syarikat pembangunan video game yang berpangkalan di Amerika Syarikat. Dipunyai oleh Joel Jewett (berasal dari Montana, Amerika) bersama dengan Chris Ward dan Mick West. Chris dan Mick kedua-duanya berasal dari Yorkshire, England.


Buka Matamu..
Wahai Anak Bangsaku..
Saudaraku..
Sahabat-sahabatku..
Mereka menyesatkan kita dengan cara yang sangat halus..

Jangan keegoan dan kealPaan kita..
Kita mengorbankan akidah dan agama kita.

::SYIRAH::
Hidupku, Matiku, Dan Ibadahku Hanya untuk Allah



1 ulasan:

  1. aslmkm.. hurmm psl game nih pun dulu saya pernah jumpa satu game nih yang suruh cari benda tersembunyi.. dan salah satu benda yang dia suruh cari adalah kalimah Allah..dan kalimah Allah tu bercampur2 dengan lambang2 agama lain..kedudukan kalimah Allah tu pun diletakkan di bawh2 berbeza dengan lambang2 agama lain yang diletakkan di atas..

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails

SEUNTAI MADAH

Ya Allah..

bangunkanlah kesedaran di hati hamba yang mentaatimu..

Jangan kau jadikan ungkapanku hari ini, hanya sekadar ungkapan..

Pilihlah diriku untuk berjuang bersama pejuangMu..

Jadikanlah Impianku untuk mati syahid menjadi kenyataan..

Lindungilah pemikiranku..daripada akal yang dikuasai nafsu..

Biarlah bicaraku..adalah ilham daripada-Mu..

Bantulah hamba yang lemah ini..agar ada sumbanganku untuk Islam tercinta..

Ya Rabb, padamu ku letakkan harapan..

Tutupilah hatiku dari cinta dunia..

Lindungi diriku dari tipu daya dan fitnah dunia serta nafsu amarah (halobah)

Kuatkanlah aku menempuh jalanMu yang penuh liku..

Kerana MISI hidupku ialah mencari REDHAMU..

DOA RABITAH


"Ya ALLAH, Engkau Mengetahui bahawa hati-hati ini telah berkumpul kerana mengasihiMu,

Bertemu untuk mematuhi perintahMu,

Bersatu memikul beban dakwahMu.

Hati-hati ini telah mengikat janji setia untuk mendaulat dan menyokong syariatMu.

Maka eratkanlah Ya ALLAH akan ikatannya,

Kekalkanlah kemesraan antara hati-hati ini..

Tunjukkanlah kepada hati-hati ini akan jalanMu yang sebenar...

Penuhkanlah piala hati ini..

Dengan limpahan iman, keyakinan dan keindahan tawakkal kepadaMU...

Hidup suburkanlah hati-hati ini dengan makrifat, pengetahuan sebenar tentangMu...

Jika Engkau mentakdirkan mati,

Maka matikanlah pemilik hati-hati ini

Sebagai para syuhada' dalam perjuangan agamaMu

Engkaulah sebaik-baik sandaran

Dan sebaik-baik penolong..

Ya Allah Perkenankanlah Permintaan ini..

Amin Ya Rabbal 'Alamiiin...


Text-Ads

MELODI JIWA


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com